Pozicija u pretraživanju web stranica insertioweb

Pozicija broj 1 u Google pretraživanju. Je li to garancija najviše pretraživanja?

Vjerovatno ste čuli mnogo puta, a i to je praktično činjenica, da je bolja pozicija na Google pretraživanju ujedno i garancija većeg pretraživanja web stranice. Međutim, Google iz godine u godinu mijenja filozofiju pretraživanja s obzirom da Google itekako misli na ukupni tzv. “organski” promet s obzirom da on nosi i više novaca. Za one koji ne znaju što je organski promet, to je ustvari prirodni promet na tražiicama koji nije vezan za nikakvo oglašavanja, praktično promet koji postignete bez ikakvog financijskog ulaganja.

Kada gledate povijest Google pretraživanja, onda možete vidjeti ogromnu promjenu načina na koji se radi Google pozicija stranica. Naime, ono što je interesantno je da Google određuje ranking na osnovu preko 200 parametara. A Google algoritam za određivanje rankinga stranice godišnje mijenja mijenja oko 500-600 puta, praktično 2-3 puta na dan.

Zašto je to tako: Prije nego vam objasnimo, pogledajte na ovome linkuna koji način se radio ranking stranica 1996. godine, a na koji način se radi sada.

Odmah je vidljivo da ključne riječi sve manje imaju utjecaja na SEO ranking, prvenstveno iz razloga što Googlovi algoritmi uključuju u obzir parametre tzv. organskog prometa što je ustvari prirodni promet koji se bez oglašavanja događa na stranici.

Sad dolazimo do onog bitnog, a to ćemo najbolje objasniti na sljedeći način:

Zamislite da imate dvije firme od kojih se jedna firma nalazi za prvom mjestu jer je uložila 10 kn u svoju promociju. Druga firma se nalazi na drugom mjestu jer je uložila 5 kn. Ali iz nekog razloga drugu firmu se više klika nego prvu. Google će to prepoznati i staviti drugu firmu na prvo mjesto iz prostog razloga jer ukupno druga firma nosi veću zaradu.

Sad se postavlja pitanje zašto ljudi klikaju na drugu firmu više. Razlog je dobro složen naslov i metaopis. Dakle, ako želite povećati organski promet, fokusirajte se na naslovi i meta opis. Na taj način ćete prije doći na višlju poziciju u google pretraživanju nego nekim starim tradicionalnim metodama.

Podijelite post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email