Greške kod web stranica

Dobar marketing i promet na web stranici je nešto za što se web dizajneri vrlo često hvataju misleći da je promet na web stranici jedini relevantan element za povećanje prodaje svojih usluga. Međutim, sami promet na web stranici ne znači ništa ako nema efekta na kupce u tom prometu. Postavlja se pitanje kako povećati marketinški efekt na stranici zajedno s prometom.
Gdje god stignem objašnjavam dizajnerima koliko vrijedi pravilna optimizacija sadržaja na stranici kako bi se povećao promet. Ali da bi povećali marketinški efekt, jedan od najboljih načina je da firma ili pojedinci konstantno objavljuju specifične novosti kako bi se ciljana skupina povezala sa firmom. Ali, nije niti stavljanje ogromnih količina  informacija ključno jer i takav način komunikacije s klijentima može izazvati suprotan efekt.
Klučni element u komunikaciji s klijentima je stavljanje ciljanog, probranog i pravog sadržaja na stranicu. Ali i ne samo to, pored navedenog svaka ozbiljnija firma mora imati neki od načina automatiziranie komunikacije s klijentima kao što su e-knjige, newsletteri, preplate na youtube kanale i sl.
Samo na taj način moguće je značajnije indirektno povećati marketinški efekt, zatim prodaju proizvoda te posjećenost stranicama.

Otežavanje ovome poslu uvela je nova Europska direktiva koja je počela vrijediti u svim zemljama članicama EU pod nazivom GDPR koja striktno definira kako i na koji način morate postupati s korisnicima u smislu zaštite osobnih podataka. Ali isto tako otežano je slanje mailova u smislu proagande gdje se mora biti vrlo oprezan te na svim ponudama koje šaljete mora postojati mogućnost za krajnjeg korisnika da vam automatski javi da više ne želi primati vaše emailove, odnosno mora vam dati dozvolu za iste.