Skočni prozor (popup) – Da ili ne?

Skočni prozori, tzv. Popup, su moderan marketinški alat za privlačenje posjetitelja web stranice. Skočni prozor izaziva jedan fenomenalan psihološki moment, a to je izazivanje krakotrajne fokusirane pažnje na željeni element na web stranici. Međutim, kod korištenja skočnih prozora treba biti oprezan jer se pokazalo da prekomjerno korištenje skočnih prozora može izazvati i suprotan učinak, jer skočni prozor je nešto što posjetitelj web stranice nije želio vidjeti već mu je navedena informacija koja dolazi sa skočnog prozora na trenutak nametnuta.

Skočni prozor se može učitati na više načina. Može se učitati na ulasku na stranicu, na izlazu sa stranice, zatim može kada posjetitelj dođe na neki dio web stranice. Isto tako, skočno prozor može se aktivirati kada netko dođe dva-tri puta na stranicu što znači da ga nešto zanima te mu tako ponudite neki dodatni popust ili sl. Isto tako, skočni prozor može se učitati npr. samo za posjetitelje koji dođu preko linka s Facebooka, Instagrama i sl.

Dakle, mogućnosti skočnog prozora su ogromne, ali ono što je najvažnije, skočne prozore treba stavljati na stranicu pametno, ne pretjerano i samo u situacijama kada posjetiteljima web stranice nudite nešto što će zaintrigirati njegovu pažnju.

Pametno napravljen skočni prozor prema nekim istraživanjima može povećati komunikaciju s kupcima i nekoliko puta što je ustvari osnovna zadaća pravilno napravljene web stranice s navedenim pomoćnim alatima kao što su kočni prozori.

Komentiraj