Seo insertioweb

Google napravio update algoritma za pretraživanje – veliki potres u rangiranju, bug ili realnost?

10. 08. 2020. Google je objavio da je naravio nadogradnju algoritma za pretraživanje https://www.seroundtable.com/category/google-updates, i svijet se potresao na način da je većina stranica koje su bile dobro rangirane odjednom pale u rankingu.

Općenito je poznato da je borba s Googlom oko toga što u ključni elementi za rangiranje i svjetski SEO stručnjaci nakon što Google objavi nadogradnju, u nekom vremenu otkriju koji su ključni faktori da bi neka stranica bila bolje rangirana od drugih.

Međutim, nakon zadnje nadogradnje, dogodio se poremećaj koji nije viđen u zadnjih desetak godina i nikome nije jasno što se dogodilo i što je to promijenjeno u tome da google odluči je li neka stranica važnija od druge.

Ono što je primjećeno je da su stranice koje su u optimizaciji stranice označene kao mali lokalni businessi, takve stranice su imale najveći pad, dok su na prvo mjesto iskočile stranice kao Amazon, e-bay i stranice koje su namjenjene isključivo novostima, odnosno blog stranice.

Pad koji se dogodio nekim stranicama biti će najbolje razumljiv preko ove tablice i mislimo da ne treba puno objašnjavati koliki je poremećaj.

Google update

Naravno da se cijeli svijet digao na noge, i očito je da je do čelnih ljudi Googla došla informacija da nešto nije u redu s novim algoritmom, i upravo dok pišemo ovaj članak saznajemo da je dan nakon nadogranje algoritma, 11. 08. 2020. Google objavio da je nadogradnja bila bug i da su samo radili odrđene ispravke na agoritmu.

Prema posljednjim saznanjima https://www.seroundtable.com/google-update-was-glitch-bug-29923.html stvar bi se trebala uskoro vratiti u normalu, tako da vi koji ste primjetili da se nešto čudno događa, možete odahnuti.

Podijelite post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

091 798 3211