Google update algoritma za pretraživanje – veliki potres u rangiranju, bug ili realnost?

10. 08. 2020. Google je objavio da je naravio nadogradnju algoritma za pretraživanje https://www.seroundtable.com/category/google-updates, i svijet se potresao na način da je većina stranica koje su bile dobro rangirane odjednom pale u rankingu.

Općenito je poznato da je borba s Googlom oko toga što u ključni elementi za rangiranje i svjetski SEO stručnjaci nakon što Google objavi nadogradnju, u nekom vremenu otkriju koji su ključni faktori da bi neka stranica bila bolje rangirana od drugih.

Međutim, nakon zadnje nadogradnje, dogodio se poremećaj koji nije viđen u zadnjih desetak godina i nikome nije jasno što se dogodilo i što je to promijenjeno u tome da google odluči je li neka stranica važnija od druge.

Ono što je primjećeno je da su stranice koje su u optimizaciji stranice označene kao mali lokalni businessi, takve stranice su imale najveći pad, dok su na prvo mjesto iskočile stranice kao Amazon, e-bay i stranice koje su namjenjene isključivo novostima, odnosno blog stranice.

Pad koji se dogodio nekim stranicama biti će najbolje razumljiv preko ove tablice i mislimo da ne treba puno objašnjavati koliki je poremećaj.

Naravno da se cijeli svijet digao na noge, i očito je da je do čelnih ljudi Googla došla informacija da nešto nije u redu s novim algoritmom, i upravo dok pišemo ovaj članak saznajemo da je dan nakon nadogranje algoritma, 11. 08. 2020. Google objavio da je nadogradnja bila bug i da su samo radili odrđene ispravke na agoritmu.

Prema posljednjim saznanjima https://www.seroundtable.com/google-update-was-glitch-bug-29923.html stvar bi se trebala uskoro vratiti u normalu, tako da vi koji ste primjetili da se nešto čudno događa, možete odahnuti.

Komentiraj