Google Analytics 4

Možda ste već čuli, ali ako niste a imate gmail račun, onda će Vam ubrzo doći email o prebacivanju Google analyticsa na novi Google Analytics 4.


Što je Google Analytics 4?

Navedeni Google Analytics 4 je nasljednik univerzalnog Google Analyticsa i od 1. 07. 2023. kasični Google Analytics više se neće upotrebljavati. Prestanak upotrebe univerzalnog Google Analyticsa ne znači i prestajanje slanja podataka korisnicima Google Analyticsa s obzirom da je prelazak na Google Analytics 4 toliko automatiziran da nije potrebno skoro nikakvo znanje za prelazak.

Za prelazak na Google Analytics 4 sa starog sustava dovoljno je otići u admin stranice, odabrati entitet te otići na povezivanje sa starim računom. Nakon povezivanja Google Analytics 4 automatski počinje dohvaćati nove podatke. Stoga preporučujemo svima da se što prije prebace na novi Google Analytics 4 kako ne bi izgubili podatke o pretraživanju s obzirom da Google upozorava da se nakon ukidanja univerzalnog Google Analyticsa više neće moći dohvatiti stari podaci.

Za one koji žele detaljni prikaz kako se može preći na Google Analytics 4, jednostavne upute nalaze se na ovome linku: https://blog.google/products/marketingplatform/analytics/prepare-for-future-with-google-analytics-4/?utm_campaign=2022-q1-gbl-all-gafree&utm_source=google-growth&utm_medium=email&utm_content=ga-sunset-msa-read-only

Komentiraj